Konačno! Najdetaljniji vodič za kreiranje WordPress sajta! 

WordPress-izrada-sajta-korak-po-korak-cover

Naučićete WordPress od nule

Čak i ako imate samo ideju i dobru volju i nikakvo predznanje. Svaki korak je detaljno obrađen kroz ilustrovana i lako razumljiva uputstva.


"Pojašnjenje „teških“ mesta je nešto što se posebno uči. Za to je potreban dar i vatrena želja da prenesete znanje koje imate. Marina je entuzijasta koja, pored znanja, poseduje i taj dar. U svetu bezličnih, to je nedostižna prednost."

Ova knjiga je za Vas ako...

  • Razmišljate o ulasku u svet blogovanja ili želite da napravite svoj sajt, a ne znate odakle da počnete – u ovoj knjizi ćete saznati šta tačno treba da uradite.
  • Ne stojite dobro sa tehničkim veštinama, ne poznajete kodiranje i dizajniranje – knjiga vas na jednostavan i razumljiv način vodi kroz proces izgradnje WordPress sajta.
  • Želite da naučite WordPress na jednom mestu, bez traženja tutorijala na različitim mestima na internetu – u knjizi ćete naučiti svaki aspekt, sa primerima u korišćenju WordPress platforme.
  • Tražite način da poboljšate postojeći sajt ili blog, optimizujete ga i učinite bržim – knjiga vas vodi praktično do cilja da to ostvarite.
  • Nemate za investiranje u profesionalnog WordPress dizajnera. A pored toga vam se sama ideja o kreiranju sajta ili bloga čini zastrašujućom – ne brinite, niste sami, ova knjiga će vam pokazati kako to može biti bolje, jeftinije i jednostavno, da svako može naučiti.

Kako će vam knjiga koristiti?
Koje veštine ćete savladati kroz ovaj WordPress vodič?

  • Naučićete zašto je WordPress najbolja platforma za izgradnju sajta, i koje su važne stvari pre pokretanja sajta: kako odabrati ime domena i kupiti domen, odabrati kvalitetan hosting, sinhronizovati izabrani domen i hosting sa WordPress-om, instalirati WordPress...

Otkrićete kako odabrati, instalirati, menjati, ažurirati WordPress temu, kako promeniti jezik na sajtu pomoću teme, podesiti Child temu i izgled sajta, kako bi se uverili da to odgovara vašoj publici. Upoznaćete najvažnije dodatke i vidžete koje treba instalirati i podesiti...

Naučićete da formatirate i dodate sadržaj, upravljate postovima, stranama, kategorijama, tagovima, da koristite editor, radite sa linkovima, napravite prilagođene menije, radite sa svim vrstama fajlova u medijskoj biblioteci: slikama, galerijama, videima, PDF dokumentima...

Gledaćete preko mog ramena dok predstavljam WordPress Dashboard. Objašnjena je svaka opcija i podopcija menija: šta predstavlja, kako se podešava i koristi na sajtu.

Videćete koliko je lako optimizovati i indeksirati WordPress sajt uz dobre SEO prakse, uključujući korišćenje Google Console, upravljanje affiliate linkovima...

Otkrićete različite tehnike da zaštitite svoj sajt od hakerskih napada, kreirate rezervne kopije na više načina, kako da koristite FTP client, podesite SSL na WordPress sajtu.

Optimizovaćete brzinu i performanse sajta, utičući na glavne faktore: slike, proces keširanja, WP bazu podataka,

 JS i CSS fajlove,

plugin-ove i widget-e...

Razumećete važnost i podešavanje korisničkih profila, načine da rešite spam komentare, uradite glavna WP podešavanja, postavite favicon, logo, RSS feed, kontakt formu.

Naučićete kako da napravite email adresu sa svojim domenom, povežete Google analitiku sa WordPress-om, i ponešto o pravnoj strani sajta – GDPR-u i politici privatnosti.

Preuzmite svoj primerak WORDPRESS VODIČA  SVE u jednom ODMAH!

I dobićete mogućnost da sami napravite profesionalan i optimizovan sajt, u slici i reči na 1000 strana! Knjiga je dizajnirana iz perspektive početnika i vodi vas kroz čitav proces izgradnje web sajta.

wordpress-izgradite-sajt-korak-po-korak-2

Po čemu se ova knjiga razlikuje od drugih

Sve što naučite u ovoj knjizi možete lako primeniti, bez obzira na vaše prethodno iskustvo sa WordPress-om. Svako poglavlje je ilustrovano screenshot-ovima koji olakšavaju učenje.


Primarni cilj ove knjige je da svakog početnika pretvori u WordPress znalca. Korak po korak, detaljno i postupno vas upoznajem sa WordPress-om na način da izvučete najbolje od ove platforme i naučite kako da kreirate sajt ili blog na sopstvenom domenu.


Umesto da plaćate stotine evra godišnje, možete uz pomoć ove knjige sami da napravite sajt ili blog nad kojim ćete imati potpunu kontrolu, čak i bez posebnog kompjuterskog znanja i poznavanja kodiranja.


Knjiga je sveobuhvatni, opširan i praktičan vodič koji donosi dosta naprednog znanja ljudima koji već poseduju svoj sajt ili blog, imaju određeno iskustvo. Pruža mogućnost da se unaprede performanse sajta. 


Ovo je prvi vodič gde sve u vezi izgradnje WordPress sajta možete naći na jednom mestu i na srpskom jeziku.


Knjiga sadrži i dodatne resurse koji su vam potrebni za početak i izgradnju sajta. Neke od njih možete koristiti i kasnije, jer su detaljno objašnjeni, po koracima.

marijan-matasović-iskustvo-wordpress-knjiga

Marina zna prenijeti svoje znanje drugima!


“Odgovoriti na pitanje koji dio knjige mi se najviše svidio gotovo je nemoguć. To je kao da pitate majku koje joj je dijete najdraže :-) Knjigu treba promatrati u cijelini jer je iznimno pedantno napisana. Vrlo detaljna, odlično napisana sa izvrsnim objašnjenjem tehničkih pojmova koje laici bez ovakve knjige ne mogu razumijeti. Lagana je za čitanje, iako je riječ o tehničkoj knjizi sa uputstvima. Izvrsna je za početnike koji naprosto neke pojmove i tehnička rješenja trebaju primijeniti u svakodnevnom radu sa WordPressom. Jedno je jasno, autorica je vrlo velik poznavatelj WordPressa i ono što je za osobitu pohvalu, ZNA PRENIJETI SVOJE ZNANJE DRUGIMA. Što je vrlo težak zadatak. Veselim se nadopuni knjige osobito dijelu o Elementor programu jer sam već želio kupiti na Amazonu nešto o tome. No, sve knjige na tu tematiku imaju vrlo niske ocjene zato sam bio suzdržan u kupovini. Ne mogu a da ne pohvalim BLOG www.marinanikoliconline.com. Dakle, to je naprosto ZLATNI RUDNIK. Znao sam za mnoge servise o digitalnom marketingu, hostingu, affiliate programu ali kada gledam blog, shvatio sam da zapravo ZNAM DA NIŠTA NE ZNAM. Svakodnevno se vraćam blogu i pronalazim nešto novo u onome što sam već ranije pročitao”.

Marijan Matasović, Novinar

wordpress-knjiga-iskustva-zeljko-stankovic

Zahvaljujući Vašoj knjizi, uspeo sam da napravim svoj prvi sajt!


Poštovana Marina, želim prvo Vama da se pohvalim, da sam uspeo da napravim svoj prvi sajt i blog. Zahvaljujući prvenstveno Vašoj knjizi, Vašim člancima i e-mailovima. Posle 2 meseca dobrog rada završio sam posao koji sam sebi zacrtao i mogu Vam reći da sam zadovoljan učinjenim, s obzirom da sam bio apsolutni početnik u svemu ovom. Verujem da će i Vama biti drago, jer znam da Vam je zadovoljstvo korisnika na prvom mestu. Iskoristiću priliku i da Vam se zahvalim na pomoći koji ste mi pružili i lično putem mejla. Želim Vam puno uspeha u daljem radu!


Željko Stanković, zivitedobarzivot.com

testimonial-za-wp-knjigu-maja

Uz ovu knjigu dobijate ozbiljno znanje...


Kao neko ko je mislio da ima baš dobro znanje Wordpressa, jer sam napravila nekoliko sajtova i umesto pluginova koristila kodiranje, nakon dobijene knjige mogu samo da kažem WOW! Prvo što sam uradila je prelistala brzo svih 1000 i više stranica sa otvorenim ustima (ali bukvalno) i jedino što mi je prolazilo kroz glavu sve vreme je “koliko je truda, koliko vremena ali najpre koliko ZNANJA Marina uložila u ovo???” Ovo nije samo Wordpress i to bi trebalo naglasiti, WordPress je samo jedan delić knjige. Uz ovu knjigu dobijate ozbiljno znanje vezano za baze, migracije, zaštitu, Cpanel, php i ostalo. Nakon ovoga, ukoliko me neko pita da li znam šta je Wordpress reći ću samo – Word šta??

Želim ti mnogo sreće u budućnosti jer si TAKO to zaslužila :* 


Maja K. - web developer

wordpress-korak-po-korak

Sve preporuke!


Ono što mi se u startu svidelo je što, objašnjavanjem koraka, kako nešto uraditi, autorka kaže šta je i sama primenila za svoj blog. I ne samo to, pored WordPress-a autorka daje i linkove dodatnih alata koji su potrebni za rad (npr. za optimizaciju i kompresiju slika i pdf fajlova, itd.).


Knjigu čitajte detaljno. U prvom delu, za koji sam smatrao da “sve znam”, pronašao sam par korisnih opcija koje puno znače, a koje ipak nisam znao. Da ne bude da izmišljam, radi se o opciji Stick koja vam “najjači” post drži uvek na prvoj poziciji, ili kako da postove objavljujete u određeno vreme, npr. utorkom u 20h.


Lepo je objašnjeno i ono najvažnije: izbor, postavljanje i podešavanje teme, kreiranje menija i ogranizacija stranica, grupisanje postova kroz više kategorija i dodavanje vidžeta. Vidžeti nisu neophodni, ali mogu da utiču na funkcionalnost sajta. Po meni, posebno su važni oni koji se odnose na društvene mreže, jer time dobijate povratnu informaciju od vaših posetilaca, i zajedno sa njihovim komentarima postižete ono najvažnije, a to je interaktivnost. Marina je to prepoznala, i jako lepo i detaljno objasnila upravljanje komentarima.


Podešavanje korisnika i njihovih uloga na sajtu je sledeće poglavlje, i čini mi se da je ovo uvod u napredni deo učenja. Dobar deo možete da uradite i sami. Ovde posebno mislim na osnovne stvari SEO optimizacije koje su dovoljne za poboljšanje ogranske pretrage, osnovnu zaštitu sajta i pravljenje rezervne kopije sajta.


Na kraju knjige je i bonus sadržaj koji Vam daje smernice šta dalje, ukoliko Vam porastu apetiti za daljim učenjem i napredovanjem. Dobićete osnovno znanje o FTP-u, RSS-u, GDPR-u i Google analitici koja je neizbežna za analizu sajta i donošenje odluka. Sve preporuke! 

Slavoljub Simić, poslovnainformatika.rs

miodrag-aksić-knjiga-wordpress-iskustvo

Knjigu preporučujem početnicima, kao i svima koji su na naprednom nivou. 


Knjigu „WordPress : Izgradite sajt korak po korak“ Marine Nikolić poručio sam na osnovu pregleda odlomka i sadržaja knjige. Odmah mi je bilo jasno da mogu pronaći puno stvari o WordPress-u koje su me kočile ili još bolje rečeno sputavale da krenem sa izradom sajtova.


Svaka sitnica koja oduzima vreme da bi se jedan sajt ili ažurirao ili izradio, može da utiče da čovek odlaže izradu samog sajta za neki sledeći put i tako dan za danom, prođe mesec, godina, pa nikako da se krene sa radom, što je bio moj slučaj.


Sa WordPress-om nisam ranije imao iskustva. Smatrao sam da neke druge platforme mogu, takođe, da završe posao. Međutim, ono što je jako važno, informacije o SEO optimizaciji i pozicioniranju na Google-u u knjizi su (po meni) mnogo važnije od izgleda bloga, jer ako vas niko ne vidi badava ceo vaš rad.


Što se tiče knjige jako brzo se nalaze neophodne stvari za podešavanja. Obimna je, sadrži bukvalno svaku stavku koja je potrebna da bi se jedan web sajt uspešno završio.

 

Knjigu preporučujem početnicima, kao i svima koji su na naprednom nivou. Uvek se mogu potražiti stvari kada se zaborave. Takođe ogorman trud koji je Marina posvetila uređenju knjige je očigledan, tu nema nikakvih propusta, vidi se da je potrošeno puno vremena i napornog rada, što je na kraju dalo rezultat i dobijena profesionalna literatura.


Na kraju, pohvalio bih ažurnost oko podrške. Imao sam više pitanja za Marinu - kad god mi je trebalo da nešto podesim ili je bilo nekih nedoumica, bila je uvek tu da pomogne i odgovori na sva moja pitanja.


Sve čestitke i želim joj puno uspeha!

Miodrag Aksić, profesor matematike

wordpress-izgradite-sajt-korak-po-korak-3

WordPress: izgradite svoj sajt korak po korak


Preuzimanjem knjige dobijate znanje da kreirate najvažniji markentinški alat – svoj web sajt. Ako znate da koristite Word, obećavam da ćete i ovo lako naučiti. Zašto čekate? Budite hrabri! Počnite da pravite svoj odraz u digitalnom prostoru!

bedz-satisfakcija-garantovana

Uz knjigu dobijate bonus PDF sa listom akcija koje je neophodno preduzeti pre i posle lansiranja sajta + PDF Ček listu za pisanje blog postova 

Pogledajte sadržaj i prvih 15-ak stranica


Biće vam dostupna sva naredna ažuriranja knjige

wordpress-iskustva-3

U pitanju je na našem tržištu najbolji odnos na relaciji: vreme-nervi-cena i kvalitet.


Iskrena preporuka za stručno, umešno i raskošno napisanu knjigu – priručnik Marine Nikolić „Izgradite svoj sajt korak po korak“ kojom čitaoci praktičari najkraćim mogućim putem dolaze do svog sajta ostvarujući velike uštede: vremena, nerava i novca (redosled individualan). U pitanju je na našem tržištu najbolji odnos na relaciji: vreme-nervi-cena i kvalitet.


Obrazložiću to onima koji vole da razmišljaju svojom glavom, kako bi doneli svoj sud bez obzira šta kažu reklame, plaćene i neplaćene preporuke.


Za početak, ovo je neplaćena preporuka.


Pre nego sam se susreo sa radom Marine Nikolić odustao sam od par poslovnih škola koje su za veći novac uz više pompe nudile „istu robu“. Zašto? Reći ću da novac nije bio presudan.


U prvom slučaju radilo se o stručnim ljudima koji, nažalost, nisu umeli da to znanje prenesu.


Pojašnjenje „teških“ mesta neukima je nešto što se posebno uči. Za to je potreban dar i vatrena želja da prenesete znanje koje imate. Marina je entuzijasta koja, pored znanja, poseduje i taj dar. U svetu bezličnih to je nedostižna prednost.


Zvuči neverovatno ali posle pokretanja mog sajta za pomoć samoukima pojavili su se mnogi sa raznim vezama i namerama (a teško ih je sve eskivirati) koji bi želeli da ih ja „uvedem“ u posao pravljenja i pokretanja sajta. 


Za sve njih imam jedno pitanje: „Jeste li pročitali (proradili) Marininu knjigu“? Ako kažu da nisu nema razgovora makar im ja poklonio knjigu. Ako kažu da jesu možemo da pričamo o svemu i razmenjujemo iskustva na obostrano zadovoljstvo.


Preporuku u celosti možete pročitati preko ovog LINKA.

Radosav Lazić, mentalne-veštine.com

wordpress-iskustva-Jelena

Kupovinu ove knjige smatram pametnom investicijom.


Kao neko ko se ne bavi konkretno Wordpressom, slobodno mogu reći da je knjiga uspela da razbije sve moje predrasude o korišćenju ove platforme. U početku sam mislila da je Wordpress namenjen isključivo programerima, dizajnerima i ljudima koji su vešti u kreiranju digitalnog sadržaja. Zato sam radije pribegavala unajmljivanju stručnih lica za rešavanje bilo kog problema ili instaliranje dodataka.


Nakon što sam pročitala knjigu, shvatila sam da upravljanje i vođenje Wordpress sajta nije bauk i da, uz malo vežbe, mogu sve to i sama. Veliko je olakšanje što sve promene mogu da prenesem na blog onda kada ja to želim, da ne moram da čekam na druge i da nekome stvaram dodatne obaveze. Još jedna bitna stavka su i odgovori na bukvalo sva pitanja koja me muče povremeno. Sve odgovore i rešenja na probleme sa kojima se povremeno susrećem, pronašla sam upravo u knjizi.


Ono što je mene oduševilo i što bih posebno izdvojila je oblast Optimizacija sajta. Volim da istražujem ključne reči, da rangiram svoje tekstove što je bolje moguće i da pritom koristim što kvalitetnije metode i alate. Pomoću knjige sam usavršila i nadgradila prethodno stečeno znanje, saznala za alate koji mi nisu bili poznati, ali i za neke sitnice koje su značajne za blog i za koje nisam čula ranije. Odličan primer je SSL sertifikat.


Knjiga je odlična osnova za početnike, ali i za one koji bi da saznaju nešto više o Wordpressu i kompletnom procesu postavljanja, održavanja i unapređenja sajta. Lako je razumljiva i čitljiva, pa će se snaći i apsolutni početnici kojima stručna terminololgija nije poznata.


Kupovinu ove knjige smatram pametnom investicijom. Ovo je više poput kursa, ogroman resurs znanja i informacija. I što je još bitnije, mogu je koristiti sve dok ne naučim i poslednje slovo o Wordpressu. Budući da je vrlo detaljna i obimna, družiću se s njom duži vremenski period.

Jelena Milošević, jelenamilosevic.com

wordpress-iskustva-4

Ovu knjigu o WordPress-u preporučujem svima.


Na samom početku mog interesovanja u vezi izrade sajta, pretražujući internet, pronašla sam tutorijale Marine Nikolić uz pomoć kojih sam se vrlo slobodno upustila u ovaj - do tada meni potpuno nepoznat svet. Knjigu o WordPress-u koju je napisala za početnike, preporučujem svima, jer je način na koji objašnjava bilo koji postupak - izvanredan. Korak po korak, vodi nas u pravcu izrade, gde se - nakon svakog urađenog dela - osećamo ponosno što smo uspeli da shvatimo i primenimo neko novo znanje...

Ivana Vukić Trumbić

FAQ

Najčešće postavljana pitanja:

Nemam tehničke veštine, znanje iz dizajna i programiranja. Da li će mi ova knjiga pomoći da napravim sajt?

Da li mi je potreban novac za kreiranje sajta ili bloga pomoću ove knjige?

Ja već imam sajt, ali se ne snalazim najbolje. Želim da sam/a uradim neke stvari. Mogu li se osloniti na knjigu u potpunosti?

Na koje načine je moguće izvršiti plaćanje i u kom formatu dobijam WordPress knjigu?

Preuzmite WordPress Korak po Korak SADA!

I savladaćete svoj prvi izazov – kako da kreirate i upravljate WordPress sajtom, bez obzira da li želite da napravite poslovnu web stranicu, lični blog, portfolio, online prodavnicu.

wordpress-izgradite-sajt-korak-po-korak-4

© 2024 MarinaNikolicOnline.com Sva prava zadržana  |  

error: Sadržaj je zaštićen!