Skip to content

MyThemeShop Pregled – kupovina kvalitetnih WordPress tema i dodataka

mythemeshop-pregled-teme-dodaci-wordpress

Ažurirano, Mart, 2023.

MyThemeShop je jedna od najboljih i popularnih kompanija za kupovinu i prodaju kvalitetnih WordPress tema i dodataka, koji dolaze sa odličnim karakteristikama, dizajnom, podrškom.

Počela je sa radom 2011. godine i na osnovu broja korisnika, kojih ima više od 370.000 može se proceniti njena popularnost.

Ako tražite temu koja je profesionalna, kreativna, da se brzo učitava, SEO optimizovana, da vredi vašeg vremena i novca, MyThemeShop će sve vaše zahteve veoma efikasno ispuniti.

Da bih uradila ovaj pregled, lično koristim njihove dodatke i imam instaliranu temu na svom blogu, tako da ovde delim svoje iskustvo i testiranja.

affiliate-linkovi-napomena

U trenutku kad ovo pišem, u njihovoj online prodavnici možete naći više od 100 WordPress tema i 29 dodataka. Teme su pristupačne, kako za početnike tako i za iskusnije korisnike WordPress-a i pogodne su za bilo koju vrstu web stranica, bez obzira na temu i oblast kojom se bavite.

U okviru kolekcije tema, na MyThemeShop-u možete naći sledeće kategorije:

Teme za različite vrste blogova (49) – među popularnim su: Schema, Sensational, MyBlog.

Schema-mythemeshop-teme-dodaci
Schema se preporučuje korisnicima kojima je stalo do rangiranja web stranice u pretraživačima, jer spada među teme koje se najbrže učitavaju i najbolje su SEO optimizovane.

Pored kontrolne table sa ugrađenim funkcijama tema sadrži shortcode-ove i vidžete, perfektan dizajn pomoću pixel-a, isečke (rich snippets) koji pomažu pretraživačima da vas rangiraju.

Poslovne teme (16) – Corporate, OnePage, Architect 

Corporate-mythemeshop-teme.

Corporate je profesionalna biznis tema koju mogu koristiti freelenceri, agencije, kompanije, preduzetnici. Brzo se učitava, prilagodljiva je, SEO optimizovana, integrisana sa AdSense oglasima.

Pored toga ima mogućnost za prikazivanje statistike, prikazivanja planova za plaćanje, portfolio sekcije, AdSense oglase, stranicu za tim, kontakt, box sa formom za prijavu i puno toga.

Teme za Magazine, portale i časopise (41) – Magazine, MagXP, SocialNow

Magazine-mythemeshop-premium-teme

Magazin tema je odlično rešenje ako imate ideju da pokrenete blog za neki časopis, portal sa vestima, reportažama i sl. Elegantan Dizajn omogućava prikazivanje velike količine sadržaja u različitim stilovima, sa više formata za postove.

Tema je SEO optimizovana i ima AdSense integraciju za prikazivanje Google oglasa, opcije za deljenje na društvenim mrežama, 2 vrste slajdera, 4 stila za Home stranicu, 10 vidžeta i još veliki broj funkcija.

Teme za online prodavnice i e-trgovinu (15) – WooShop, E-commerce, WooCart

WooShop-mythemeshop-premium-teme

WooShop je moderna tema kreirana za web stranice za internet trgovinu i online prodavnice. Svojom funkcionalnošću i izgledom pomaže povećanje prodaje digitalnih i ostalih vrsta proizvoda. Tema ima mogućnost prevođenja, što je važno kod međunarodne trgovine.

Ovde ćete naći sve potrebne funkcije, od stavljanja proizvoda u korpu, stranice za plaćanja, zatim banera, opcija za listu omiljenih proizvoda, prilagođen slajder, integrisana sa svim premium dodacima (WooCommerce) itd.

Premium WordPress dodaci (16) – WP Subscribe ProWP Notification BarWP Testimonial, WP Review Pro

wp-subscribe-mythemeshop

Dodatak WP Subscribe Pro pruža je jedan od najpopularnijih dodataka koji se koristi za izgradnju email liste.

Ovaj dodatak podržava FeedBurner, MailChimp, Aweber, MailerLite, GetResponse i još dosta email servisa, kao što je Benchmark marketing alat za poboljšanje konverzija.

Ima integrisane pop-up animacije, podržava HTML i shortcode-ove. Kompatibilan je sa svim SEO i dodacima za keširanje. Kada se otvori stranica ovog dodatka, obavezno pogledajte DEMO verziju.

WP Notification Bar Pro-plugin-mythemeshop

WP Notification Bar Pro  dodatak omogućava traku za prijave posetilaca i odličan je način da nešto promovišete, oglašavate, upućujete na druge web stranice i puno toga.

Ima odgovarajući dizajn koji je odličan za izgradnju email liste, neograničen izbor boja, dugmadi i 18 alata za angažman na društvenim mrežama.

Možete dodati ovih barova koliko želite i sve ih proveriti još u Dashboard-u kako izgledaju. Možete prikazati: Twitter i Facebook feed, tajmer, newsletter box i još mnogo opcija. Na stranici WP Notification Bar dodatka pogledajte DEMO verziju.

Besplatne WordPress teme (17)

 Besplatni dodaci za WordPress (13)

Kada otvorite nalog i kupite temu na MyThemeShop-u, u okviru svog naloga preuzimate .zip datoteku kupljene teme, koja sadrži još i prateće datoteke, dnevnik promena (gde se sva vide ažuriranja teme) i potrebnu dokumentaciju.

Temu u .zip formatu ćete lako instalirati i aktivirati u okviru Dashboard-a vašeg sajta. Na MyThemeShop-u, pre kupovine možete koristiti besplatne teme i dodatke.

teme-mythemeshop-instalacija

Sledeće je podešavanje teme (što bi mnogima bio najteži deo, kao i meni kao blogeru koji se ne bavi kodiranjem) gde sve promene i prilagođavanja obavljate u okviru Kontrolne table, klikom na opcije, koje je kreirao neko ko zna šta je sve potrebno za jedan blog:).

Ne morate da budete programer, da bi prilagodili MyThemeShop temu svojoj web stranici.

kontrolna-tabla-mythemeshop

Ukoliko se razumete u kodiranje, MyThemeShop obezbeđuje i tu mogućnost, da pomoću CSS kodova promenite dizajn kako vama odgovara.

Razlozi da koristite MyThemeshop teme i šta dobijate sa svakom temom

Profesionalan, odgovarajući dizajn, čist kod

Dizajn je nešto što prvo uočavaju posetioci sajta, nešto što vaš blog čini drugačijim, pa je dizajn i najvažniji deo svake teme. Pri kupovini teme je važno proveriti da li ona jednostavnog i profesionalnog izgleda.

MyThemeShop vam pomaže pri odabiru dizajna tako što vam kod svake teme nudi DEMO (da vidite kako tema izgleda i funkcioniše u stvarnosti).

Ja sam proveravala demo varijante tema iz različitih kategorija, sve su odlično dizajnirane, tako da se sa lakoćom možete odlučiti za bilo koju namensku temu ili neku višenamensku koja će odgovarati bilo kojoj vrsti sajta ili bloga.

U oblasti kodiranja tema, MyThemeShop je odličan, zato što koriste novu tehnologiju dizajniranja, zasnovanu na HTML5, CSS3, Jquery, pa je njihovo kodiranje jednostavno, čisto i pruža priliku svima koji imaju znanja o dizajniranju da lako prilagođavaju teme svojim potrebama.

mythemeshop-teme-dodaci-pregled

Dizajn je nešto što MyThemeShop razlikuje u gomili. Imaju veliki broj tema sa jednostavnom navigacijom, različitim rasporedom i izgledom.

Samo je potrebno proveriti njihovu kolekciju WordPress tema i verujem da ćete naći temu koja će vam se svideti i odgovarati niši u kojoj poslujete.

SEO optimizovane teme

Većina tema MyThemeShop-a je 100% SEO optimizovana što će vam omogućiti bolje rangiranje u pretraživačima i brže učitavanje sajta.

Tako nećete morati da se bavite kreiranjem dizajna za pretraživače, jer koju god temu odaberete u MyThemeShop-u ona je već dobro optimizovana.

Pored ključnih reči i SEO strategije, dizajn je odlučujući za povećanje broja posetilaca.

Prilagođene svim uređajima i pretraživačima

Imajući u vidu da 8 od 10 ljudi koristi svoje mobilne telefone pri kupovini i da tema dizajnirana za mobilne uređaje može povećati posete sajtu i do 40%,  onda vam je jasno koliko je važno da vaša tema bude mobile-friendly kako ne bi gubili posetioce i novac.

mobile-mythemeshop

Teme MythemeShop-a su potpuno prilagođene mobilnim uređajima i pri tome ne morate da koristite neki WordPress dodatak za tu namenu. Bez obzira koji pretraživač koristite, izgled sajta će ostati isti, jer MyThemeShop koristi najnovije HTML i CSS standarde.

Brzo se učitavaju

MyThemeShop teme su profesionalno kodirane, bez dodatnih JavaScript, CSS i Flash datoteka. Ove karakteristike doprinose da veličina stranica bude mala i da se sajt brže učitava.

mythemeshop-speed-test-compressor

Brzina učitavanja utiče na angažman posetilaca, pa preporučujem da brzinu testirate na nekom od test sajtova i uverite se da MyThemeShop teme imaju odličnu brzinu učitavanja.

Upotrebljavaju se na neograničenom broju domena

MyThemeShop vam pruža mogućnost da temu koju preuzmete, koristite na neograničenom broju web stranica (domena). Jedna kupovina nije vezana samo za jedan sajt, jedino što ne bi mogli da koristite podršku za sve te sajtove. Ukoliko kreirate sajtove za klijente, predlažem da za tu namenu otvorite novi nalog i članstvo.

Redovno se ažuriraju

MyThemeShop često ažurira svoje teme i dodatke. Svaka nova verzija je bolja od prethodne. Da bi obavili proces ažuriranja teme, potrebno je da koristite MyThemeShop dodatak “MyThemeShop Theme/Plugin Updater”, koji je već instaliran zajedno sa temom i povezan je sa vašim nalogom na MyThemeShop-u.

Spremne za prilagođavanje različitim jezicima koje odaberete

MyThemeShop teme su prevedene i mogu se koristiti i prilagođavati na jeziku koji želite u zavisnosti gde je vaša publika locirana. Ova opcija je dobrodošla kada prodajete proizvode i usluge na međunarodnom tržištu.

Imaju prilagođene dodatke, vidžete i shortcode-ove

Sa svakom MyThemeShop temom dobijate u paketu i prilagođene vidžete i shortcode-ove (kratke kodove).

widget-mythemeshop

Vidžete koristite na stranicama i postovima da prikažete određeni sadržaj, a pomoću kratkih kodova kreirate dugmad sa različitim pozivima na akciju, za navigaciju i još puno toga.

shortcodes-mythemeshop

Neograničeno korišćenje boja i tipografije

Svaka tema MyThemeShop-a dolazi sa neograničenim opcijama za tipografiju i boje. Tu spada više od 650 Google fontova i veliki izbor stilova za pozadine i boje.

Kada razumete značaj tipografije, dizajn možete poboljšavati i menjati koristeći kombinacije različitih tipova pozadina, boja i zanimljivih fontova.

Ne morate da se oslanjate na WordPress dodatke ako želite da dodate Autor box, plutajuće ikonice za društvene mreže, traku za navigaciju, da dodate logo i još puno toga, jer se sve ove opcije uključuju i isključuju jednim klikom u Kontrolnoj tabli teme.

Ako imate u planu online prodavnicu, skoro svaka tema ima integrisan WooCommerce dodatak.

mythemeshop-teme-dodaci

Detaljni tutorijali za svaku temu

Da biste podesili izgled svog bloga kako želite, imate na raspolaganju HD video tutorijale u kojima se prikazuje instalacija tema, dodataka, update i ostala razna podešavanja.

Dostupno je više od 45 besplatnih video snimaka sa uputstvima korak po korak, koja će posebno značiti početnicima WordPress-a.

Imaju dobru podršku

Važan deo MyThemeShop-a je korisnička podrška koju pružaju 24/7 svim korisnicima. Možete im se obratiti email-om i u najkraćem roku dobićete odgovor.

MyThemeShop-podrska-Forum

Podrška se odnosi i na korisnike besplatnih tema. MyThemeShop ima aktivan forum za podršku kome se možete obratiti sa bilo kakvim pitanjem u vezi tema i dodataka i dobiti rešenje za svoj problem.

Upravljanje oglasima

MyThemeShop teme imaju ugrađenu funkciju i dodatke za prikazivanje i upravljanje AdSense i drugim oglasima, banerima, pa vam u tom slučaju nije potreban drugi WordPress dodatak.

Vrlo je jednostavno ubaciti AdSense oglase ispod posta, u zaglavlje, bočnu traku (sidebar). Takođe, MyThemeShop ima opciju koja omogućava da podesite prikazivanje oglasa na postovima samo određenim danima.

Cene

U poređenju sa drugim sajtovima, MyThemeShop ima vrlo pristupačne i prosečne cene. Cene pojedinačnih tema se kreću od $29 do $59 i svaku temu (uključujući i besplatne) možete doživotno koristiti.

Cena je mala u poređenju sa funkcijama koje dobijate uz temu. Ove cene su najpopularnije za vlasnike pojedinačnih blogova. Prve godine imate besplatnu podršku i ažuriranja, a naredne godine plaćate $19.

Mythemeshop-cene-teme-dodaci

Ako ste programer, agencija ili upravljate sa nekoliko i više sajtova, najbolje članstvo za vas je $87 na godišnjem nivou (Extended Membership) gde dobijate pristup svim temama i dodacima, premium podršci i ažuriranjima.

Na sajtu MyThemeShop-a često imaju akcije, pa temu od $59 možete kupiti za $19 i dobiti sve pogodnosti kao da ste je platili po punoj ceni.

Važan deo kod kupovine svake teme je da MyThemeShop nudi garanciju na povraćaj novca. Ako ne budete zadovoljni, možete zatražiti da vam vrate novac u roku od 30 dana od kupovine.

Ovo dosta govori o tome koliko tim MyThemeshop-a veruje u zadovoljstvo svojih korisnika.

Sve vrste članstva možete otkazati u bilo kom trenutku.

Još par važnih stvari o MyThemeShop-u:

mythemeshop-pregledNjihove teme su kompatibilne sa najnovijim verzijama WordPress-a

mythemeshop-pregledDodaju mesečno najmanje jednu novu temu.

mythemeshop-pregledPodržavaju plaćanje putem kartica, PayPal-a ili 2Checkout-a.

mythemeshop-pregledImaju affiliate program kroz koji plaćaju 60% provizije za svaku prodaju.

MyThemeShop Prednosti i Nedostaci

Prednosti

marinanikoliconlineElegantan, profesionalan dizajn.

marinanikoliconlineNeograničena upotreba.

marinanikoliconlineUgrađena dugmad za društvene mreže.

marinanikoliconlinePrilagođene, SEO optimizovane, brzo se učitavaju.

marinanikoliconlineKontrolna tabla je jednostavna za upotrebu.

marinanikoliconlineOdgovarajuća dokumentacija i podrška 24/7.

marinanikoliconlineNeograničen broj fontova, boja i opcija za tipografiju.

Nedostaci

marinanikoliconlineZa korisnike pojedinačnih tema, preimum podrška je dostupna samo godinu dana. Naredne godine se plaća.

marinanikoliconlineNemaju podršku telefonom i uživo.

O iskustvima korisnika možete pročitati više na njihovom zvaničnom sajtu, a ja ću vam ovde predstaviti iskustva poznatih internet marketara čijem uspehu doprinose  dobro optimizovane teme sa MyThemeShop-a, koje se brzo učitavaju.

Mathew, vlasnik sajta matthewwoodward.co.uk koristi Authority temu:

Zac Johnson, vlasnik sajta Bloggingtips.com, koristi Socialme temu:

Jeremy, vlasnik sajta Shoemoney.com, koristi temu Magazine:

Verujem da će vam ovaj pregled pomoći da procenite kvalitet MyThemeShop tema i dodataka i da ih uporedite sa ostalim provajderima za WordPress teme.

Vaš sajt ili blog je temelj vašeg poslovanja, a MyThemeShop će dodati vrednost vašem poslovanju, tako što će pomoći da dizajnom, izgledom i brzim učitavanjem ostavite dobar “prvi utisak”.

Odličan dizajn može povećati broj posetilaca i prodaju. Ako ovo razumete, pogledajte MyThemeShop galeriju i sve prikaze tema uživo, pa napravite izbor. MyThemeShop je definitivno odličan za vaš blog. Ukoliko ne želite da sada potrošite novac, odlučite se za besplatnu temu.

Hvala što ste pročitali ovaj post!

Ako ste u njemu našli korisne informacije, lajkujte i razmislite o deljenju na Facebook-u i Google+.

error: Sadržaj je zaštićen!