Skip to content

7 dodataka za SlideShow na Vašem sajtu

7-dodataka-slideshow-sajt

Ažurirano, Juli, 2023.

Ako Vaš sajt ima kvalitetan sadržaj i ne želite da ga posetioci propuste kada dođu na početnu stranu sajta, možda je vreme da koristite SlideShow.

SlideShow može da zadrži pažnju posetilaca, nagovesti sadržaj koristeći kombinaciju slika, videa i teksta i pomogne vam da na početnoj strani promovišete napopularniji sadržaj sa svog bloga.

SlideShow je najbolja opcija da vaš sajt učinite vizuelno privlačnijim za posetioce.

Najveća prednost slajdera je da važan sadržaj sa svog WordPress sajta ili bloga postavite ispred posetilaca i angažujete ih pre nego što pređu na bilo koji drugi sadržaj.

Zato se slajderi najčešće sreću kod poslovnih sajtova i blogova (na primer sajtovi fotografa), portfolio sajtova. Mogu prikazivati slike i bilo koji drugi medijski sadržaj.

Kod slajdera postoje različite vrste, tako da imate mogućnost da izaberete neki:

  • Koji će automatski menjati slajdove na osnovu podešenog vremena,
  • Koji će sadržati dugmad na koje posetioci kliknu da bi videli određeni slajd
  • Koji će sadržati strelice da korisnici sami menjaju i gledaju slajdove, itd.

Prilikom izbora slajdera, važno je da znate karakteristike o kojima treba voditi računa:

  1. Da li utiču na brzinu učitavanja sajta – dodatak koji koristite treba da bude dobro kodiran, da ne usporava sajt. Slajderi koriste JavaScript kodove što može povećati vreme učitavanja sajta.
  2. Da li slajder ima jednostavne funkcije i skup opcija za podešavanje, kako bi podesili njbolju vizuelnu verziju.
  3. Da li postoji mogućnost korišćenja CSS prilagođavanja, kako bi ga dodavanjem kodova, što bolje uskladili sa svojim blogom ili sajtom ( boja, veličina, itd.)
  4. Da li se klizač prikazuje na mobilnim uređajima. Ako slajder koristite u okviru teme, neke nedostatke slajdera (brzina, dizajn) u tom slučaju možete korigovati korišćenjem dodataka, kao što je, na primer, Soliloquy.

WordPress nudi razne besplatne i plaćene dodatke koji treba da budu kompatibilni sa temom koju koristite na sajtu.

Ako koristite WordPress plaćene teme, postoji mogućnost da je kod njih Slajder već ugrađen u temu, a za sve ostale situacije, ja ću vam u ovom postu predstaviti 7 besplatnih dodataka za SlideShow, a vi izaberite koji vam se najviše sviđa, odgovara vašim potrebama i koji je najpogodniji za vaš WordPress sajt.

Slideshow na vašem sajtu: Smart Slider dodatak

slider-wordpress-smart

Smart slajder je jedan od najboljih i nudi vam 4 šablona za kreiranje sljdera, dodavanje novih fontova i stilova.

Kod svakog slajdera možete podesiti naslov zaglavlja, slike, tekst, da dodate video sa Youtube-a, dugme za različite namene.

Dodatak je prilagođen SEO standardima. Možete omogućiti automatsko menjanje slajdove ili da ih posetioci ručno pregledaju. DOWNLOAD/INFO.

Slideshow na vašem sajtu: Meta Slider dodatak

meta-slider-wordpress

Ovo je jedan od najpopularnijih WordPress dodataka koji omogućava da kreirate Slider brzo i lako, odabirom jednog od 4 tipova Slidera (Flex Slider, Nivo Slider, Responsive Slides, Coin Slider).

Nudi dosta opcija pomoću kojih možete da SEO optimizujete slike, da ih sečete, ugrađujete naslove, linkove, tekst… U okviru njega koristite shortcode ili šablon i veoma lako ga postavljate gde želite na blogu. Download/Info    Demo

Responsive WordPress Slider – Soliloquy Lite

                              slider-wordpress

Ovo je jedan od naprilagodljivijih WordPress dodataka. Veoma je lak za instalaciju i podešavanje sa dosta opcija za SEO optimizaciju. Pomoću njega možete kreirati neograničen broj slajdova sa neograničenim brojem slika.  Download/Info

  • Detaljno uputstvo kako da podesite SlideShow i postavite ga u okviru blog posta ili stranice na sajtu pogledajte u VIDEU

Slideshow na vašem sajtu: Cyclone Slide

Cyclone Slider je veoma jednostavan za korišćenje i omogućava neograničen broj slajdova.

Nudi podešavanja za slajdove, kao i shortcode i šablone da ih postavite gde želite. Koristi jQuery plugin koji nudi više od 25 tranzicija između fotografija.

wordpress-slider-cyclone

Odlično radi sa pluginom qTranslate za prevođenje na razne jezike, tako da na slajdovima možete koristiti jezik koji odaberete. Sa ovim dodatkom postavljate slike, video snimke i prilagođene html slajdove.

Korisnici ovog alata su ga ocenili sa 4,8 zvezdica od mogućih 5. Download/Info

Slideshow na vašem sajtu: Meteor Slides

meteor-slider-wordpress

Meteor Slides omogućava kreiranje Slider-a uz izbor 20 odgovarajućih stilova i njegovo postavljane korišćenjem shortcoda, widgeta i šablona. Podržava touch mobilne uređaje i tablete.

Kompatibilan je sa višejezičnim sajtovima. Pruža mogućnost maksimalnog podešavanja slideshow strana, veličine slika i SEO podataka. Ovaj dodatak je preuzelo više od  77  hiljada ljudi. Download/Info

WooCommerce Product Slider

woo-commerce-slider-plugin

Ako imate online prodavnicu, odlično rešenje je da koristite jedan ovakav dodatak za prikaz svojih proizvoda, jer ne mogu svi dodaci za slajder predstavljati proizvode na ovaj način.

Pored toga, ima veliki broj stilova, sa odgovarajućim kvalitetom i funkcionalnošću.

Prilagođen je mobilnim uređajima (mobile friendly) i možete prikazati proizvoda koliko želite.

Navigacija uključuje automatsko menjanje slajdova, upravljanje klikom miša, zaustavljanje pri menjanju i slično.

Uklapa se u većinu WordPress tema. Download/Info 

Slideshow na vašem sajtu: Slider by WD dodatak

slider-wordpress-WD

Za svoj blog sa ovim slajderom možete postaviti odličan sadržaj koji će se odlično vidi na mobilnim uređajima. Zasnovan je na principu vidžeta pa se bilo gde može postavljati na sajtu.

Pruža vam mogućnost da dodajete efekte, video sadržaj sa Youtube-a i Vimeo-a. U dokumentaciji vas očekuju informacije kako da koristite 3D efekte.

Kada dodajete slike, možete koristiti URL adresu ili medijsku datoteku u okviru WordPress-a, galeriju. Dizajn možete prilagođavati kako vam odgovara, možete dodati vodeni žig, preko 35 efekata. Download/Info.

Nadam se da će vam ovaj članak pomoći da pronađete najbolji besplatan Slideshow za svoj sajt ili blog.

Podelite sa nama mišljenja u komentarima i ovaj članak sa prijateljima na Facebook-u, Twitter-u, Google Plus-u, ako Vam je bio koristan i zanimljiv.

Hvala na čitanju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Sadržaj je zaštićen!