Kako koristiti stranicu zahvalnosti za bolji marketing

stranica-zahvalnosti-thank-you-pageStranica zahvalnosti (Thank you Page) je stranica na koju se korisnici preusmeravaju nakon što na Vašoj Capture stranici popune obrazac sa svojim podacima, kliknu na dugme za prijavu, kako bi dobili više informacija o Vašoj ponudi. Možda se pitate zašto trošiti vreme na stranicu zahvalnosti, ako ste već dobili od korisnika željene kontakt informacije?

Pre svega to je stvar pristojnosti, a drugo, služi Vam kao metod da nastavite interakciju sa korisnicima, jer pruža mnogo mogućnosti da ih zadržite na svom sajtu i upoznate ih sa svojim brendom, sadržajem i poslovanjem.

Jednom rečju, ako propuštate stranicu zahvalnosti, propuštate ključnu stvar – da izgrađujete odnos sa korisnicima i ponudite novu vrednost.

Ne postoji jedinstvena stranica zahvalnosti koja bi svima odgovarala, već se ona kreira u skladu sa onim čime se bavite i kakvi su Vam ciljevi. Stranicu zahvalnosti možete kreirati u okviru svog sajta, jer na taj način pružate korisnicima priliku da istražuju sadržaj na sajtu.

U okviru stranice zahvalnosti osim reči zahvalnosti, saopštavate korisnicima šta ih dalje očekuje i koji je sledeći korak. Ako su se prijavili za informacije o ponudi, onda im kažite da očekuju email za potvrdu u svom inbox-u.

Pošto su korisnici već pokazali interesovanje za ono što imate da kažete, na ovoj stranici im možete ponuditi vredan sadržaj na istu ili sličnu temu kao: e-book, linkove i preporuku za najčitanije postove, pretplatu na Vaš blog i sve što pomaže da se bolje upoznaju sa Vašim brendom. Pored ponude, važno je da navedete razlog zašto treba da se prijave, koju vrstu informacija će dobijati, u kom vremenskom periodu. Na primer KissMetrics nudi svojim pretplatnicima svoje čuvene ingografike:

stranica-zahvalnosti-kissmetrics

Video u kome nudite neki savet vezan za oblast njihovog interesovanja je takođe odličan dodatak na stranici zahvalnosti. Pomoću videa možete prikazati rešenje nekog problema i pozvati korisnike da se pretplate na Vaš YouTube kanal. DropBox je veoma uspešno koristio videa na stranici zahvalnosti.

Zamolite korisnike da vas prate na društvenim mrežama, dajte im razlog za to i postavite odgovarajuću dugmad za brzu akciju. Ovo je dobar način da proširite svoj društveni domet. Amazon.com obično poziva kupce da se im se pridruže na društvenim mrežama, jer tako lako dolazi do novih kupovina.

stranica-zahvalnosti-amazon

Pozovite ih na webinar uživo ili na neki događaj i pri tom objasnite vrednost i uticaj webinara na njihovo poslovanje.

U primeru ispod možete videti kako HubSpot nudi svojim korisnicima na stranici zahvalnosti poziv na webinar koji je u skladu sa temom knjige koju su korisnici preuzeli. Korisnike motivišu na akciju sa nekoliko dodatnih pitanja i pomažu im da razmisle kako webinar može da im pomogne u poslovanju.

stranica-zahvalnosti-HubSpot

Kada prodajete neki proizvod, kao dobra ideja za stranicu zahvalnosti može biti i potavljanje iskustva korisnika. Ukoliko imate online prodavnicu gde korisnici traže informacije i kupuju proizvode, u okviru stranice zahvalnosti, pored potvrde porudžbine, kao poziv na akciju možete ponuditi slične proizvode, kupone sa popustima i podstaknete korisnike na online kupovinu. Na primer kupon za 40% popusta koji važi u naredna dva dana, može da ih motiviše na brzu akciju jer je vremenski ograničen.  Možete ponuditi kao poklon kupovinu sa 50% popusta na dan njihovog rođendana tako što će ostaviti svoje podatke i slično. Dobar primer stranice zahvalnosti sa ovakvim ponudama ima Bliss.

stranica-zahvalnosti-bliss

Sprovedite anketu, pitajte za sugestije i tražite povratne informacije o Vašim proizvodima, uslugama, sadržaju, pitajte kako su saznali za Vas… Ovo je veoma brz i jednostavan način da istražite i može pomoći da poboljšate sadržaj na blogu, proizvode i usluge, uočite probleme i rešenja u poslovanju.

Cilj Vaše stranice zahvalnosti je da obezbedite ono što su korisnici tražili, ali i da ih premestite napred kroz marketing levak, sve dok ne uđu u prodajni levak.

Bilo da želite bolje da upoznate korisnike,  širite reč o svom poslovanju ili zaključite prodaju, ne postoji razlog da ne primenite ove savete i iskoristite stranicu zahvalnosti za bolje konverzije:)

Koji sadržaj bi Vi stavili na stranicu zahvalnosti i poboljšali komunikaciju sa korisnicima? Podelite svoje primere i misli sa nama u komentarima.

Leave a Reply

Novi posetilac? Preuzmite BESPLATNO knjigu i prijavite se na nedeljni sadržaj. Uvek korisno!DA, želim knjigu!
+ +