Skip to content

13 elemenata prodajne stranice koja posetioce pretvara u kupce

elementi-prodajne-stranice-koji-posetioce-pretvaraju-u-kupce

Ažurirano, Jul, 2023.

Ako se bavite internet marketingom i kreirali ste uslugu ili proizvod koji želite da prodate na svom blogu ili sajtu, onda vam je potrebna prodajna stranica.

Prodajna stranica vam omogućava da predstavite svoje proizvode i usluge, a posetioce pretvorite u kupce.

Pre nego što počnete sa kreiranjem prodajne stranice, važno je da znate sve njene elemente koji će vam doneti konverzije, jer ćete u suprotnom samo gubiti novac na marketing.

U ovom članku ću objasniti šta tačno treba da stavite na prodajnu stranicu, šta je njena uspešna anatomija, uključujući primere i strategije. Tako ćete smanjiti ionako malu razliku između radoznalosti posetilaca i njihovih kupovina.

Šta je prodajna stranica?

Prodajna stranica je svaka samostalna web stranica, dizajnirana sa jednim ciljem: da proda proizvod ili uslugu, tj. da posetioce pretvori u kupce.

Prodajna stranica se može nalaziti na vašem blogu, a do nje može voditi link koji se nalazi u sidebar-u ili je deo glavnog menija na blogu ili sajtu.

U zavisnosti od cilja, na jednoj prodajnoj stranici možete prikazati sve proizvode koje prodajete sa kratkim objašnjenjima i linkovima koji vode ka pojedinačnim prodajnim stranicama sa kompletnim informacijama.

Na dužinu prodajne stranice utiče i vrsta proizvoda koji želite da prodate, pa u tom slučaju birate između kratkih i dugih prodajnih stranica (o ovome detaljnije u nastavku).

Kakva je razlika između Landing (odredišnih) i Sales (prodajnih) stranica?

Odredišne i prodajne stranice su u tehničkom smislu različite, mada imaju sličnu svrhu (konverzije).

Odredišne stranice (Landing page) se koriste da se na njih šalju posetioci koji su kliknuli na neki link, na primer u email-u, oglasu, društvenim mrežama.

Uglavnom odredišne stranice prikupljaju podatke o posetiocima i konverzijama, a koriste se da usmere korisnike na prodajnu stranicu.

Prodajne stranice (Sales Page) su u osnovi statičke, jer imaju samo jednu svrhu – da ubede posetioce na kupovinu.

Koraci i Elementi u kreiranju prodajne stranice

elementi-prodajne-stranice-infografik

Ko je vaša ciljana publika?

Pre nego što počnete da pravite koncept stranice važno je da znate i razumete svoju publiku.

Ne možete da prodajete nešto ako ne znate kome je to namenjeno i šta traže osobe kada razmišljaju da kupe vašu uslugu ili proizvod. Vaš proizvod nije za sve ljude.

Jedno od rešenja za to je da u svojoj glavi kreirate sliku svog idealnog kupca tako što ćete izdvojiti vreme, prikupiti i koristiti informacije iz anketa kupaca, analiza sa društvenih mreža i ostalih istraživanja na internetu.

Preporučujem da pročitate:

Na ovaj način ćete razumeti zahteve, bolne tačke, šta ih motiviše, a sve to će vam pomoći da se obratite pravoj ciljanoj publici i napišete tekst koji je njima namenjen, u skladu sa njihovim potrebama.

Jedino će ove osobe biti spremne, imati koristi od vašeg proizvoda i vama doneti rezultate.

Kreirajte vrednost za svoju publiku

Vrednost vašeg proizvoda čine sve koristi koje će kupac imati od njega, sve što rešava njegov problem, smanjuje njegovu borbu. Dakle, trebalo bi da prodajete lakši život, a ne proizvod.

Svi odgovori na pitanja kako vaš proizvod pomaže osobama da ostvare  ciljeve i kako rešava njihov problem su osnova da kreirate svoju vrednu ponudu.

Ono što čini osnovnu strukturu prodajne stranice daje odgovore na pitanja:

lista-marinanikoliconlineEvo šta imam da ponudim

lista-marinanikoliconlineEvo zašto je ovo vama potrebno

lista-marinanikoliconlineEvo šta ćete dobiti

lista-marinanikoliconlineEvo ko sam ja

lista-marinanikoliconlineEvo šta drugi kažu o tome

Kreirajte naslov i podnaslov

Naslov na prodajnoj stranici je njen najvažniji deo koji će odlučiti da li će posetioci čitati dalje ili odustati. Obično je naslov na prodajnoj duži nego na landing stranici. Kopivrajteri troše 50% vremena na pisanje odličnog naslova.

lista-marinanikoliconlineU naslovu možete upotrebiti naziv svog proizvoda i odmah jasno reći šta nudite.

Međutim za proizvode sa specifičnim nazivom obavezno uključite i podnaslov sa opisom. Podnaslov treba da ukratko objasni kome je vaš proizvod namenjen i šta će dobiti ili naučiti iz vašeg proizvoda.

Detaljnije u članku:

lista-marinanikoliconlineUpotrebite reči koje koristi vaša publika. Na primer, ako ste doktor vi bi možda nudili lek protiv malaksalosti u rukama i nogama, dok bi se pacijenti koji imaju te probleme žalili na manjak energije i umor.

To može biti ista stvar za pacijente, ali za one koji aktivno traže rešenje to je velika razlika. To znači da koristite “prave reči” koje koristi vaša publika.

lista-marinanikoliconlineJednostavni i direktni naslovi su često efikasniji od kompleksnijih naslova i sastoje se samo od nekoliko reči.

Naslovi sa dosta informacija odvlače pažnju jer šalju čitaoca u više smerova. Dobri naslovi ne ističu prodaju već zainteresuju čitaoca da preduzmu akciju.

“Prijatne svilene pantalone…44% popusta”.

lista-marinanikoliconlineDa bih vam olakšala predlažem da dodate pridev koji će opisati vaš proizvod i uz to još neko obećanje koje će održati pažnju.

“15-dnevni kurs za gubljenje težine koji vam omogućava da jedete sve što volite”.

lista-marinanikoliconlineU naslovu je važno da pomenete sledeće stvari: vrstu proizvoda koji nudite (digitalni ili fizički proizvod, usluga), vrednost koju korisnici dobijaju (istražite glavnu korist i pretvorite je u naslov), šta vas izdvaja od konkurencije.

Evo jednostavnog primera prodajne stranice koja nudi WorPress dodatak MonsterInsights:

prodajna-stranica-naslov-1
Primer preuzet sa stanice MonsterInsight

lista-marinanikoliconlineMožete upotrebiti pitanja da bi privukli čitaoce. Pitanje može biti provokativno, tj. da zainteresuje čitaoca da odgovori sa “da, želim da saznam više”…

“Kako da znam koji posao može biti pravi za mene?”

“Da li znate tajnu koja kao magnet privlači uspeh?”

lista-marinanikoliconlineUpotreba naslova koji zvuči kao vest (ne kao reklama) može biti veoma privlačan čitaocima:

“Konačno, naučnici su napravili zamenu za dijamant”.

lista-marinanikoliconlineNaslov možete započeti sa “Kako da…, s tim da se pozovete na potrebu čitaoca i obećanje da ćete potrebu ispuniti:

“Kako da sa svojim laptop-om zarađujete od kuće”.

“Kako da prestanete sa pušenjem za 15 dana…ili vraćamo novac”.

lista-marinanikoliconlineKoristite naslove koji obećavaju osećaj kontrole, moći, promene na bolje:

“10 najvažnijih koraka koji će vam doneti duži život”.

“Saznajte kako da stvorite neograničeno bogatstvo”.

lista-marinanikoliconlineKoristite kontraste boja za naslov i podnaslov. Recimo, naslov možete pisati većim fontom i boldirati ga, a podnaslov manje veličine, bez boldiranja. Više o pisanju savršenih naslova saznajte klikom na tab:

Primera za kreiranje naslova je bezgranično, pa to može biti tema za sebe. Predlažem da pravite listu ideja od 20 naslova, dok ne odlučite koji je najbolji.

Nismo svi kreativni sve vreme i to je u redu. Biće tu i smešnih, besmislenih, ali je poenta da prođete kroz taj proces da bih vam on doneo savršen naslov.

Napišite relevantan tekst koji prikazuje vrednost vašeg proizvoda

U ovom delu dobijate priliku da objasnite svoju ponudu na ubedljiv način, proširite ono što ste obećali u naslovu. Kada ovo pišete mislite na osobu kojoj se obraćate i opišite njenu situaciju u kojoj se nalazi pre kupovine.

Uspešna prodaja se dešava kada rešite problem koji kupac ima. Potrebno je istaknuti problem, kao i sve brige, frustracije koje ga prate.

To je za neke nedostatak određenih veština i znanja, dok je za druge nedostatak vremena, novca. Svoj proizvod treba da pozicionirate kao rešenje za te probleme.

“Da li ste se ikada ovako osećali…?”

Opišite šta predstavlja vaš proizvod i šta radi. Ne treba ići u detalje kod opisivanja osobina, već kako će proizvod pomoći kupcu, kako će mu promeniti posao i život: da li će ga osloboditi straha, uštedeti mu vreme, pomoći da izbegne greške.

Kada pišete o prednostima u korišćenju proizvoda to će posetiocima pomoći da zamisle te situacije i ubrzaće kupovinu. Evo tog opisa koji je vizuelno dobro predstavljen na stranici MyThemeShop-a:

elementi-prodajne-stranice-primer
Primer stranice: MyThemeShop

Istaknite listu pogodnosti koje dobija kupac, jer kupac kupuje koristi, a ne funkcije. Znajte da istina leži u izreci “Ljudi ne žele da kupe bušalicu, oni žele da kupe rupu”.

Nekad možete istaći i dodatne koristi na koristi. Na primer, ukoliko prodajete preparat za mršavljenje, glavna korist je smanjenje težine, ali pored toga osoba može dobiti veći osećaj samopouzdanja i sigurnosti.

“Imam savršeno rešenje za…”.

Svaka prodajna stranica koja konvertuje, pored teksta koji se na njoj nalazi, tj. priče o onome šta se prodaje, ima i drugi presudan faktor, a to je dizajn – način na koji ste organizovali priču i olakšali čitaocima da shvate vrednost vaše ponude.

Proveravajte pravopis, jer može uticati da li će neko obaviti kupovinu ili ne. Greške mogu ukazivati da ne obraćate pažnju na detalje.

Napravite dinamički raspored

Posetiocima se neće svideti da čitaju duge paragrafe, zato vizuelno podelite sadržaj i dajte im suštinu informacija, da bi se brže odlučili na kupovinu. Prodajna stranica treba da ima više lako čitljivih delova.

 • Koristite liste sa brojevima i strelicama.
 • Podnaslove
 • Citate
 • Dosta paragrafa
 • Kratke i duge linije
 • Font treba da je vidljiv i čitljiv, po Google-u minimalna veličina 16px
 • Postavite slike i sa leve i sa desne strane
 • U sadržaju koristite slike, video snimke, grafikone, dijagrame

Svi ovi vizuelni elementi se jednostavno koriste i moćan su alat za konverziju prodajne stranice. Oni ne samo da unose dinamiku u sadržaj, već mogu prikazati rezultate nakon korišćenja proizvoda.

Slike su vam potrebne bilo da imate digitalne ili fizičke proizvode. Za digitalne proizvode koristite screeshot-ove, na primer, za e-knjigu možete napraviti koricu u 3D.

Za fizičke proizvode, slike treba da budu kvalitetne i po mogućstvu prikazuju proizvod iz različitih uglova.

Svoju fotografiju možete koristiti kada su u pitanju usluge koje lično pružate kao: treninzi, radionice, konsalting.

Na primer StudioPress prodajna stranica koristi kombinaciju slika i ikonica koje postavlja sa leve i desne strane da stranica vizuelno bila privlačna:

prodajna-stranica-primer
Primer preuzet sa StudioPress-a

Grafikonima možete prikazati postignuto poboljšanje, tj. stanje pre i posle upotrebe proizvoda.

Videa će vam pomoći da objasnite kako vaš proizvod radi i da se bolje povežete sa svojom publikom. Može pružiti više informacija za kraće vreme i biti zanimljiviji od teksta.

Jedno od rešenje je da napravite par videa: da predstavite sebe, proizvod i iskustva korisnika. Statistika video marketinga je pokazala da je 84% korisnika nakon gledanja videa izvršilo kupovinu.

Uključite i malo praznog prostora kako bi se čitaoci odmorili od čitanja i bolje fokusirali na tekst i slike.

Nemojte da postavljate linkove koji vode ka vašim drugim stranicama, to odvlači pažnju. Ovde je fokus na proizvodu i jedina svrha prodajne stranice je dobiti kupce. Link koji ćete koristiti treba da vodi na stranicu za plaćanje.

Odličan primer dinamičkog rasporeda se može videti na stranici AdEspresso-a:

prodajna-stranica-sadržaj
Primer preuzet sa AdEspresso

Pored linkova u ometajuće faktore spadaju i bočne trake. Ako želite da se posetioci fokusiraju na ponudu i kupovinu, uklonite sve ometajuće faktore, kao što su: zaglavlje, podnožje i bočne trake.

Kod dizajna je još važno da se vaša stranica prikazuje na svim uređajima, tj. da ima prilagođen dizajn. Imajte u vidu da su mobilni telefoni odgovorni za 60% prazničnih kupovina.

Dokažite da vam posetioci mogu verovati

Jedan od razloga zašto je faktor poverenja toliko važan kod kreiranja prodajne stranice je da 90% kupaca kupuje od kompanija i osoba u koje imaju poverenja. Postoji nekoliko načina da izgradite poverenje sa posetiocima vaše prodajne stranice:

 • Upotrebite izjave zadovoljnih kupaca.
 • Za sve što tvrdite na stranici, možete priložiti dokaz kao što je istraživanje, studija slučaja.
 • Da poboljšate svoj ugled, možete dodati i neki dokaz sa društvenih mreža koji se odnosi na vaše pružanje stručne pomoći.
 • Garancijom za povraćaj novca možete obezbediti sigurnost kod posetilaca.

Preporuke zadovoljnih korisnika

Da bi prikazali iskustva korisnika u prednosti ste ako koristite video, jer on povećava šansu za kupovinu za 64%. Osobe će se duže zadržati na vašoj stranici da odgledaju video:).

Ovo je najbolja opcija kada na primer prodajete kurs za mršavljenje, gde će video prikazati situaciju pre i posle, čime ćete pokazati da vaš kurs odlično radi.

Možda se pitate šta da radite kada je vaš proizvod nov i kad nemate još uvek iskustva korisnika?

Ovde je rešenje da upotrebite beta testiranje, zamolite kolege, korisnike vašeg bloga ili društvenih mreža, da u zamenu za izjavu o iskustvu (ako proizvod smatraju korisnim) dobiju proizvod na besplatno korišćenje.

prodajna-stranica-elementi-iskustva
Primer: MyThemeShop

Da bi dobili bolje iskaze, predložite im da primerima pokažu kako im je vaš proizvod pomogao i doprineo uspehu.

Takođe ih možete zamoliti da slikaju situaciju pre i posle korišćenja, što će zavisiti od vrste proizvoda. Ovde u obzir dolazi video i audio snimak.

Ljudima je važno da vide kako su drugi koristili, testirali proizvod i imaju pozitivno mišljenje. Kada vide da ste pomagali drugima, verovaće da možete i njima pomoći.

Izjave korisnika možete postaviti gde želite na stranici, na primer na sredini, da naprave pauzu od teksta ili na kraju stranice.

Garancija za povraćaj novca

Ova vrsta garancije će vam svakako pomoći u prodaji. Ljudi ne žele da rizikuju kada je novac u pitanju. Ako ste spremni da preuzmete taj rizik, oslobodićete ih straha i olakšati im kupovinu.

Možda će vam pasti na pamet, naročito kada su digitalni proizvodi u pitanju, da neko može kupiti, iskoristiti proizvod, a zatim ga vratiti. Međutim, ako se upuštate u prodaju tako što nudite vrednost, malo je verovatno da će kupci tražiti povraćaj novca.

Garancija uliva poverenje. Bez nje može izgledati da ne vrednujete, ne verujete dovoljno u svoj proizvod i u svoje kupce.

Odredite vremenski period koji ima omogućava da isprobaju proizvod i posle toga nema refundiranja. Standardni period garancije je 30 dana. Međutim, vi možete ponuditi i duži period, u zavisnosti od vrste proizvoda (e-kurs, trening i sl.).

Koristite više poziva na akciju (kupovinu)

Jedan od najvažnijih elemenata na prodajnoj stranici je dugme sa pozivom na akciju, tj. kupovinu (CTA). Postavite par dugmeta i ne dozvolite da posetioci pročitaju celu stranicu kako bi na kraju našli jedino CTA dugme.

Oni se mogu uveriti u kupovinu i pre nego što dođu do kraja stranice, pa je zato važno da ih na stranici imate nekoliko (najmanje tri) u zavisnosti od dužine stranice.

Za CTA dugme koristite neku kontrasnu boju i odgovarajući tekst. Za tekst možete koristiti: kupi sada, kupi e-kurs, registruj se, dodaj u korpu, prijavi se ili bilo šta drugo što se može upotrebiti za vaš proizvod.

Možete da budete kreativni, samo neka tekst bude afirmativan, kraći (ne želite tri linije teksta) a dugme da se izdvaja, lako nalazi i privlači pažnju.

“Prijavite se da biste započeli”.

“Pokažite mi­­­­­­­­­­­­_______ (šta dobijaju kupovinom)”.

Evo jednog netradicionalnog, kreativnog primera:

prodajna-stranica-cta-1
Preuzeto sa Crazy Egg

Pored toga, možete koristiti i PayPal dugme i izabrati izgled koji vam najviše odgovara. Kada neko obavi kupovinu možda ćete hteti da automatski dostavite digitalni proizvod, pa ćete u tom slučaju morati da koristite neki servis kao što je na primer Easy Digital Downloads.

Odredite cenu za svoj proizvod

Cena vašeg proizvoda je veoma važna odluka, kako za vas tako i za vaše kupce i to je nešto što treba da odredite pre nego pokrenete prodaju.

Kod određivanja cene je važno koja je vrsta proizvoda u pitanju. U slučaju da je online kurs ili trening, on će možda koštati više od e-knjige. Možete uraditi malo istraživanje kako se kreću cene sličnih proizvoda u vašoj niši.

Razmislite o tome koliko ste uložili u kreiranje i prodajnu pripremu vašeg proizvoda. Procenite zaradu na osnovu radnih sati. Neka cena odražava vrednost i sve što proizvoda obuhvata.

Veoma je bitno kako vi doživljavate svoj proizvod, koliko ga cenite. Ako idete sa niskom cene da bi ostvarili veći broj kupovina, možete kod nekih ljudi koji očekuju vrednost izazvati sumnju.

Koristite tablicu cena (ukoliko imate više od jedne cene) tako što ćete postaviti jednu pored druge.

Možete za cene upotrebiti opisna imena i tako pomoći posetiocima pri izboru. Jedan od primera je tablica cena pojedinačnih paketa stranice Wistia:

prodajna-stranica-primer-2
Primer: Wistia

Ovde ću dati neke predloge cena (po mom ličnom mišljenju):

lista-marinanikoliconlineza e-knjigu je od $15 do $60

lista-marinanikoliconlineza online kurs od $190 do $990

lista-marinanikoliconlineza štampane knjige od $10 do $30

lista-marinanikoliconlinečlanarine $10 – $50 mesečno

lista-marinanikoliconlineonline radionice $40 – $200.

Prikažite odgovore na često postavljana pitanja

U ovom delu potrebno je odgovoriti na često postavljana pitanja o vašem proizvodu i eventualne primedbe od strane kupaca.

Svojim odgovorima prevaziđite sve prigovore i eliminišite svaki otpor, sumnju, kako bi posetioci bez razmišljanja kliknuli na dugme za kupovinu.

Odličan primer na MyThemeShop stranici prikazuje čak 4 vrste mogućih pitanja: pre kupovine, posle kupovine, pitanja timu podrške i ostala pitanja.

prodajna-stranica-elementi-pitanja
Primer: MyThemeShop

Odgovorite na pitanja koja posetioci mogu postaviti pre kupovine, kao i na sva pitanja koja mogu da odvrate posetioce od kupovine.

Ukoliko pokrećete novi proizvod i nemate često postavljana pitanja, onda imate priliku da ih izmislite, pretpostavite stavljajući se na mesto kupca. Među pitanjima se mogu naći:

marinanikoliconlineDa li ću dobiti sva buduća ažuriranja proizvoda?

marinanikoliconlineŠta vaš seminar čini boljim od konkurencije?

marinanikoliconlineDa li je proizvod namenjen početnicima?

marinanikoliconlineZa koju vrstu industrije je namenjen trening?

marinanikoliconlineDa li je potrebno iskustvo da bih uspeo(la)?

marinanikoliconlineKoliko dugo imam pristup materijalu?, itd.

Kada je reč o jeftinijem proizvodu, kupovina može biti jednostavnija. Ali, kada je u pitanju skuplji proizvod (trening, seminar) pitanja je mnogo više. Nijedna ponuda neće svima 100% odgovarati.

Ako imate email listu možete pomoću upitnika istražiti koja su to pitanja i kakvi strahovi muče ljude prilikom kupovine.

Pitanja predstavite u posebnom odeljku i ako ne želite da zauzimaju mnogo prostora možete pored svakog pitanja postaviti znak plus na koji se klikne kako bi se dobio odgovor.

Odredite dužinu prodajne stranice

Po pitanju dužine postoje dve osnovne vrste prodajne stranice:

lista-marinanikoliconlineKratka prodajna stranica

lista-marinanikoliconlineDuga prodajna stranica

Evo primera duge prodajne stranice za knjigu o fitnesu “Renegade Diet” kod koje vidimo odličnu procenu stanja svesti ciljane publike i njihovih potreba:

duga-prodajna-stranica
Primer preuzet sa prodajne stranice Renegade Diet

Sadržaj ovih stranica je sličan jedino se razlikuju po dužini. Koju vrstu stranice ćete kreirati zavisi od vrste proizvoda koji prodajete.

Duge prodajne stranice daju posetiocima detaljnije informacije, a sve sa ciljem da ih ubede i podstaknu na kupovinu. Zato se na ovim stranicama koriste grafici, studije slučaja, priča o kompaniji, brendu, videa. Njih koristite u situacijama:

lista-marinanikoliconlineKada su proizvod ili usluga složeni pa zahteva više od nekoliko paragrafa da objasnite njihovu funkciju i vrednost (korišćenje nekog složenog softvera).

lista-marinanikoliconlineKada proizvod ima visoku cenu, jer mu je i vrednost velika.

lista-marinanikoliconlineKada je proizvod nov i želite da opišete detaljnije svaku funkciju i njene dobrobiti za kupce.

lista-marinanikoliconlineKada se radi o nekom programu koji traje duže (trening, kurs, webinar).

lista-marinanikoliconlineKada znate da vašoj ciljnoj publici treba više informacija pre nego se prijave, recimo na online kurs koji je skuplji, jer nudi dosta vrednih informacija.

Kratka prodajna stranica obično ima kraći tekst (do 500 reči) i koristi par paragrafa, sliku, grafiku ili video koji se odnosi na proizvod, listu pogodnosti za kupce, dugme CTA, logo i informacije o autoru.

Evo primera kratke prodajne stranice koju promoviše Ramit Sethi:

 

kratka-prodajna-stranica

Kratke prodajne stranice najbolje rade onda kada je vaša publika već upoznata sa vašim poslom i nije potrebno mnogo da ih podstaknete na kupovinu (ovde se već pri vrhu stranice nalazi dugme za kupovinu).

Dugu stranicu koristite za publiku koju nije tako lako ubediti, pa je potrebno više objašnjenja i više CTA dugmeta.

Ako kreirate kratku prodajnu stranicu, na primer za online kurs, možete postaviti slike materijala koje koristite, sliku o sebi kao kreatora kursa, vreme trajanja kursa, šta kupci dobijaju pohađanjem kursa, itd.

Uključite popuste i hitnost

Vaša prodajna stranica je dizajnirana samo sa jednim ciljem – da proda vaš proizvod, a vaše je da napravite ponudu koja se ne odbija.

U tom smislu možete ponuditi popuste, recimo, ako kupe tri vaša kursa daćete popust od 40%, zatim popuste koji važe u promotivnom periodu i dajte im razlog da kupe pre nego što popust istekne.

Možete naglasiti da je ponuda ograničena, u smislu količine i vremena zajedno. U tu svrhu, možete na prodajnoj stranici koristiti tajmer koji odbrojava, jer vremenski ograničena ponuda povećava konverzije i prodaju.

Predstavite sebe

Jedan od uslova da izgradite poverenje sa posetiocima je da napišete nešto o sebi: zašto bi verovali vama i vašem proizvodu, zašto ste kvalifikovani za svoj proizvod.

Istaknite svoje znanje i iskustvo. Možete postaviti i svoju sliku negde gde mislite da je dobro mesto za to i upotrebiti naslov:

“Dozvolite mi da se predstavim…”

“Ko je ____?” i slično.

Pogledajte jedan od primera sa stranice web dizajnera William Ghelfi-ja:

prodajna-stranica-o-meni

Alati za kreiranje prodajnih stranica

Pre nego krenete da svoj nacrt pretvorite u prodajnu stranicu, potreban vam je alat koji će vam u tome pomoći. Evo nekoliko alata za koje vam nije potrebno tehničko znanje i iskustvo u programiranju:

Thrive Arhitect je jedan od najboljih alata koji ima sve što je potrebno za odlične prodajne i razne vrste drugih web stranica sa visokim konverzijama. Koristite ga kao WordPress dodatak na svom sajtu, koji funkcioniše kao vizuelni editor.

Kod Thrive Architect alat svaka promena se kreira tako što kliknete na željeni element, prevučete i otpustite, dok koristite neki od 225 šablona koji su 100% fokusirani na konverziju.

prodajna-stranica-alati
Primer preuzet sa Thrive Arhitect

GetResponse Page Creator nudi stotinu kvalitetnih šablona za kreiranje stranica, koje su 100% prilagođene svim uređajima.

Ovde možete za 30-tak minuta kreirati prodajnu stranicu prevlačenjem potrebnih elemenata. Imate preko 1000 fotografija na raspolaganju koje možete koristiti preko editor-a za slike.

Stranicu možete hostovati besplatno sa poddomenom na svom sajtu ili koristiti bilo koji od njihovih ponuđenih domena.

Dostupna je analitika i A/B testiranje, kao i povezivanje sa popularnim alatima za analitiku, društvene mreže.

LeadPages dolazi sa dosta šablona koji će vam omogućiti da kreirate prilagođenu prodajnu stranicu i razne vrste drugih stranica.

Te šablone možete poređati po stopi konverzije. Uz to ide i praćenje statistike: broj prikaza, posetilaca, popularnost.

Sa premium planovima dobijate i napredne funkcije kao što je A/B test. Ovo jedan od popularnih alata među internet marketarima. Planovi se kreću od $37 mesečno do $179.

Unbounce je takođe jedan od najboljih alata koji korisnicima poručuju da njihove stranice posetioci ne napuštaju, već se pretvaraju u kupce. Sličan je sa ostalim alatima za kreiranje stranica, je koristi sistem “prevuci i otpusti”.

prodajna-stranica-alati-1
Primer preuzet sa Unbounce

Sve elemente koje želite da dodate birate iz menija bočne trake: polja za tekst, slike i ostali sadržaj, kako bi kreirali stranicu kakvu želite.

Stranice su prilagođene mobilnim uređajima. Ima vrlo vizuelni editor, a pored toga i mogućnost da sami dodate različite vrste forme.

Instapage je još jedan alat koji nudi više od 200 šablona za kreiranje i prilagođavanje stranica, po sistemu “prevuci i otpusti”. Na raspolaganju vam je biblioteka sa stock fotografijama.

Čuva arhivu svih stranica koje kreirate, prilagođen je mobilnim uređajima. Počinje sa mesečnom preplatom od $79 i podržava integraciju 20 email servisa.

Malo završne reči…

Prodajne stranice nije teško napraviti. One vam omogućavaju da pretvorite posetioce u kupce.

Prilikom kreiranja sledeće stranice zamislite svog kupca da sedi preko puta vas. Šta bi voleli da zna o vašoj ponudi, kako bi je objasnili? Zašto bi on kupio proizvod od vas?

Imate priliku da napravite listu pogodnosti i karakteristika za svoj proizvod i da to postavite na svoju prodajnu stranicu. Uverite kupce da imate rešenje koje traže. Budite jasni, iskreni i pomozite posetiocima da donesu odluku koja je za njih najbolja.

Nemojte brinuti o tome kako ćete ubediti posetioce da je vaš proizvod ono što im je potrebno. Samo sledite korake i elemente koje sam opisala u ovom članku, jer sve uspešne prodajne stranice imaju ove zajedničke elemente.

Kada završite svoju prodajnu stranicu, ne zaboravite da je promovišete. Na raspolaganju imate plaćene opcije (Google Ads, Facebook, Yahoo) i besplatne (email marketing, društvene mreže, forumi i sl.).

Hvala što ste izdvojili vreme da pročitate ovaj članak♥.

Ukoliko smatrate ovaj tekst korisnim, podelite ga na Facebook-u, Twitter-u, kako bi i drugima pomogao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Sadržaj je zaštićen!