Resursi

resusrsi-marinanikoliconline-internet-marketing

 

 

Alati za izgradnju web sajta i bloga

 

siteground-hosting-resursi-marinanikoliconlineSiteground Web Hosting

Najvažniji faktor  za razvoj i sigurnost poslovanja je pouzdan web hosting. Ja koristim i preporučujem Siteground.  Od svih hostinga koje sam koristila, Siteground sa svojom vrhunskom podrškom najbolje obavlja svoj posao i pruža daleko veću vrednost za svaki evro koji potrošite.

Siteground pregled – da li je siteground pravi izbor za vaš WordPress sajt i blog

 

bluehost-web-hostingBluehost Web Hosting

Bluehost je jedna od najstarijih, popularnih kompanija za pouzdana hosting rešenja,  gde možete pokrenuti sajt za samo $ 2,95 mesečno. Dobijate besplatan domen, WordPress instalaciju jednim klikom. Garancija na povraćaj novca je 30 dana. Kao i Siteground i Bluehost kompanija je preporučena od strane WordPress.org.

posetite bluehost web hosting

 

 

wordpress-resursi-marinanikoliconlineWordPress

WordPress je web softver koji će vam koristiti za kreiranje prelepih web sajtova, blogova i aplikacija. Preko 60 miliona sajtova u svetu koristi WordPress. Ovaj softver se stalno ažurira sa ispravkama i poboljšanjima. Možete besplatno preuzeti WordPress na njihovoj stranici.

5 osnovnih koraka do wordpress sajta

 

 

namecheap-resursi-marinanikolicNamecheap

Namecheap je jedan od najpopularnijih provajdera domena, sa niskim cenama i dosta dodatnih usluga koje nude prilikom registracije. Ovaj servis je moj izbor više od 5 godina i ako tražite domen preporučujem Namecheap.

kako kupiti domen preko namecheap-a

 

 

 

mythemeshop-resursi-marinanikoliconlineMyThemeShop

MyThemeShop  (jedan od najboljih izbora za blogere i internet marketare) poznat je po svojim brzim i pouzdanim temama za WordPress.

Ja lično koristim njihovu temu na marinanikoliconline.com. Tako da ovo možete proveriti uživo:) Takođe ako želite temu za svoj sajt ili blog koja se brzo učitava, profesionalnog izgleda i sa SEO karakteristikama, preporučujem MyThemeShop.

mythemeshop pregled – kupovina kvalitetnih wordpress tema i dodataka

 

 

resursi-thrive-themes

Thrive Themes

Thrive Themes je popularan provajder tema koje su fokusirane na konverzije. Thrive themes predstavlja vaš dizajn na način koji vam donosi više upisa na listu, klikova na linkove i prodaju.

Njihove teme koriste lako čitljive fontove, za dizajn koriste kombinaciju svetlih i tamnih boja, što poboljšava iskustvo korisnika. Imaju 600 različitih fontova, boja, stilova dizajna,zaglavlja, čime olakšavaju prilagođavanja i kreiranja različitih stranica na sajtu.

Pored toga koriste veliki broj funkcija da bi smanjili upotrebu dodataka. Teme su prilagođene mobilnim uređajima. Sa svakim ažuriranjem i nadogradnjom, dobijate nove elemente dizajna, uz mogućnost korišćenja tutorijala i alata za napredovanje.

studiopress-resursi-marinanikoliconlineStudioPress

StudioPress je vrhunski provajder PREMIUM tema sa odličnim dizajnom i podrškom, brzom instalacijom, učitavanjem, naprednim SEO karakteristikama, ažuriranjima i podrškom. Preporučujem Genesis Framework ako tražite “sve u jednom” za izgradnju WordPress sajta ili bloga.

vodič za izbor wordpress teme i najboljih sajtova za kupovinu

 

 

WordPress dodaci i ostali alati za poboljšanje funkcionalnosti bloga i internet marketing

 

 seo-yoast-resursi-marinanikoliconlineYoast SEO 

Ovaj dodatak vam pomaže da SEO optimizujete sadržaj na blogu. Dolazi sa mnogo funkcija koje poboljšavaju performanse sajta. Pogledajte video kako da podesite SEO by Yoast i ovaj post o još 14 dodataka pomoću kojih možete optimizovati sajt. 

kako istražiti ključne reči + najbolji SEO alati

 

 

 

shortpixel-resursi-marinanikoliconlineShortPixel

ShortPixel je alat koji optimizuje i kompresuje sve slike i pdf dokumenta na sajtu i blogu. Jednostavan je za korišćenje, posebno ako ga koristite kao WordPress dodatak. Od trenutka instalacije nove slike automatski optimizuje. Alat ima prijateljski tim za podršku. Besplatno možete optimizovati 100 slika mesečno.

8 načina za optimizaciju slika + alati

 

 

WooCommerce

Ovaj dodatak vam pomaže da prodajete bilo fizičke ili digitalne proizvode sa svog sajta, uključujući opcije za plaćanje, cene, preuzimanje proizvoda svih vrsta, oblika i veličina.

Google Analytics

Alat koji povezuje vašu web stranicu sa Google Analitikom i prikazuje važnu statistiku: kako posetioci dolaze i koriste vaš sadržaj. U videu saznajte kako podesiti Google Analytics.

DMCA

DMCA je alat, tačnije vrsta pečata, koji postavljate na sajt da bi sprečili krađu i kopiranje sadržaja. Besplatnom registracijom imate pristup svim alatima i mogućnost da uklonite kopirani sadržaj.

WP Testimonials

Pomaže da prikazujete i upravljate napisanim iskustvima od strane korisnika, bilo da se radi o vašim proizvodima, uslugama, blogu, sajtu. Na raspolaganju imate neograničeno boja, 14 vrsta rasporeda, upload fotografija, rangiranje pomoću zvezdica, shortcode-ove.  Prilagođeno je svim uređajima.

W3 Total Cache

Poboljšava performanse sajta (najmanje 10 puta),  SEO i korisničko iskustvo. Omogućava: instant keširanje web stranica, poboljšanje u rangiranju u pretraživačima (naročito sajtova koji koriste SSL), prikaz na mobilnim uređajima, smanjeno vreme učitavanja stranica.

 

Alati za email marketing i izgradnju liste

 

getresponse-resursi-marinanikoliconline-2GetResponse

Ja koristim GetResponse email marketing platformu za automatizaciju marketinga. Ima dosta sjajnih funkcija koje će vam pomoći da vodite posao.

 • Email poruke sa profesionalnim šablonima, dizajnom koji odgovara svim uređajima i analitikom
 • Landing stranice sa visokom konverzijom
 • Opt-in forme koje se integrišu sa Landing stranicama, sajtom, društvenim mrežama.
 • Webinar platforma u Pro nalogu
 • Autoresponderi sa naprednim funkcijama, statistikom, segmentacijom
 • Automatizovani marketing, Google Analitiku, inovacije u video marketingu, A/B testiranja, aplikacijama, QR kodovima i još puno toga.
GetResponse Pregled – da li je pravi servis za vaš email marketing

 

mailerlite-email-servis-resursi

MailerLite 

MailerLite je odličan i vrlo jednostavan marketing alat koji mi se veoma dopada i koji preporučujem. MailerLite možete koristiti besplatno do 1000 pretplatnika! Za više od hiljadu korisnika platićete 15 dolara. Pomoću ovog email marketing alata možete kreirati opt-in forme, newslettere, landing stranice, autoresponder poruke. Možete se ovde besplatno prijaviti na Mailerlite i dobiti $20 prilikom nadogradnje:

Posetite MailerLite email servis

 

 

resursi-thrive-leads

Thrive Leads

Thrive Leads je lead generation dodatak za WordPress sajt. Daleko je bolji od sličnih dodataka koji postoje na tržištu. Dolazi vam sa stotinama šablona za kreiranje atraktivnih opt-in formi.

Neke od naprednih karakteristika koje nudi su: precizno ciljanje (različite obrasce za različitu publiku), A/B testiranje koje vam omogućava da menjate sadržaj, dizajn forme, CTA, itd. Omogućava integraciju sa stotinama email provajdera.

Thrive leads kao graditelj formi funkcioniše po principu „prevuci i otpusti“ i omogućava kreiranje formi za par minuta. Volim fleksibilnost ovog dodatka, kroz pop-up forme, hello bar, widžet formu, slajd forme, itd.

 

mailchimp-resursi-marinanikoliconlineMailChimp

MailChimp je takođe odlično rešenje za efikasan email marketing. Pruža mogućnost za dizajniranje email poruka, testiranje kampanja, automatizaciju, merenje performansi.

Povezuje se sa Google Analytics-om, sajtom, blogom, online prodavnicama.

Možete ga koristiti besplatno, sve dok imate do 2000 pretplatnika na email listi i 12.000 poslatih email-ova mesečno.

 

WP-notification-bar-pro-resursi-marinanikoliconline-1WP Notification Bar Pro

Ovo je prilagođeni dodatak za sajt ili blog koji možete koristiti za:

 • izgradnju email liste, prijavu za newsletter
 • marketing kampanje
 • slanje posetilaca na vaš sadržaj, proizvod
 • postavljanje trake za pretraživanje
 • povećanje pratilaca na društvenim mrežama
 • za registraciju, za shortcode-ove, postavljanje tajmera

 

resursi-thrive-architect

Thrive Architect

Thrive Architect je graditelj WordPress stranica, kao što su landing, prodajne, početne stranice i druge koje odgovaraju vašoj marketing strategiji. Radi sa svim WordPress temama, nudi vam šablone stranica koje možete vrlo lako da prilagođavate svojim potrebama.

Fokusiran je na konverzije i brzinu, ima odlične funkcije: integraciju sa mnogim email marketing servisima, webinarima i drugim marketing alatima. Omogućava vam da kreirate kompletan marketing levak.

Thrive Architect koristi sistem „prevuci i otpusti“ i editor od 34 funkcije. Ne postoji element na web stranici koji ne možete prilagođavati pomoću ovog graditelja. Kod svakog elementa možete menjati boje, margine, animacije, pozadine, senke, poravnanje, itd. Dobijate vrlo jasne i detaljne tutorijale u okviru svog naloga.

Alati za produktivnost

 

dropbox-resursi-marinanikoliconlineDropbox

Dropbox je odličan za online čuvanje i organizovanje rezervnih kopija sajta, blog postova, video snimaka, screenshot-ova, fotografija.

Šta god da se desi sa vašim kompjuterom nikada nećete sve izgubiti, jer uvek možete preuzeti kopije.

video: kako napraviti kopiju sajta na Dropbox-u

 

 

trello-resursi-marinanikoliconlineTrello

Trello je jedan od najboljih alata za organizovanje poslovnih zadataka, naročito za osobe koje žele da to prate vizuelno.

Možete napraviti liste obaveza po mesecima, prioritetima, uključujući i rokove (u vezi kojih dobijate obaveštenja 24 sata pre isteka).

Naročito je koristan kod upravljanja timom. Ja koristim besplatnu verziju ovog alata, jer za sada dobro radi i pomaže.

 

buffer-resursi-marinanikoliconlineBuffer

Ova aplikacija je jedna od mojih omiljenih alatki, koja mi donosi veliku uštedu vremena. Mesto sa kog možete upravljati svim društvenim mrežama, zakazivati objave sa bilo kojom vrstom sadržaja, deliti,  pratiti statistiku, testirati. Takođe jedan tim može koristiti ovu aplikaciju za međusobnu interakciju i deljenje sadržaja.

pogledajte još alata za facebook marketing

 

 

 

resursi-creative-market

Creative Market

Creative market je stranica sa ručno kreiranim, dizajniranim sadržajem od strane kreativnih ljudi širom sveta.

Ako vam je potreban promo materijal, ovde možete naći fotografije, prilagođene teme, vektore i grafiku, fontove, šablone, ilustracije. Ono što bih posebno izdvojila su: WordPress teme, ikonice za društvene mreže, dizajn za PowerPoint prezentacije, stilizovane fontove, cvetnu grafiku.

Besplatno se prijavite na CreativeMarket i kreirajte nalog, prijavite se na njihov bilten, kako biste svakog ponedeljka u svoj inbox dobijali od njih 6 besplatnih stvari.

 

canva-resursi-marinanikoliconlineCanva

Canva je idealna platforma za kreiranje sadržaja i dizajn, kako za one bez grafičkog iskustva, tako i za dizajnere. Canva ima mnogo funkcija i alata (slika, šablona, boja) za kreiranje relevantnog i privlačnih slika, dokumenata, grafikona, infografika. Sve što uradite ostaje sačuvano da možete menjati i ponovo koristiti.

47 sajtova sa besplatnim fotografijama za blog ili sajt

 

 

google-drive-resursi-marinanikoliconlineGoogle Drive

Google Drive može čuvati sva vaša Word dokumenta, videa, istraživanja, grafike, tabele i ostali sadržaj u jpg. doc. i pdf formatu. Isto kao i kod Dropbox-a, pomoću Google Drive-a možete deliti sa drugima svoja dokumenta i fajlove. Potpuno je besplatan:)

30 besplatnih google alata za internet marketing
error: Sadržaj je zaštićen!
Novi posetilac? Preuzmite BESPLATNO knjigu i prijavite se na nedeljni sadržaj. Uvek korisno!DA, želim knjigu!
+ +